2015. szeptember 16., szerda

Szeptember - újraindulunk


A nyári kánikula még itt van a kertek alatt, még alig indult el a tanév, nálunk már esemény zajlik esemény hátán. 
Pedagógusaink megtartották beszámolóikat a nyári Erasmus+ mobilitásokról, már tervezés alatt van a következő erdélyi látogatás, már megírtunk egy új pályázatot, több folyamatban lévő pályázat megvalósítása éppen zajlik, voltunk továbbképzésen...és természetesen zajlik a mindennapi munka óvodánk programja és a hagyományőrző munkaközösségünk tervei alapján. Tehetséggondozó műhelyeink október elsejével indulnak. 



2015. augusztus 31-én óvodánk két óvodapedagógusa vett részt a Pusztaszabolcsi Zsiráf Óvoda szakmai fórumán, melyen a Zöld Óvoda témakörében jó gyakorlatokat, a környezetvédelem, hulladék-újrahasznosítás témakörében pedig szakmai-módszertani előadásokat hallhattak a résztvevők. A program végén kollégáink tájékoztatták a résztvevőket Erasmus+ pályázatunk mobilitásairól, tapasztalatairól. 







Miután belerázódtunk a hétköznapokba, újra éled a nyáron kicsit megpihent blogunk is. Érdemes lesz figyelni, terjeszteni, mert igyekszünk sok hírt, eseményt, fontos dolgot megosztani rajta az érdeklődőkkel.
Mai nappal kereken 34.000.- látogatója volt blogunknak. Ezzel indulunk neki az új tanévnek.


Néhány érdekes cikk , jó tanács az óvodakezdéssel kapcsolatban, Lengyel Katalin, a lurkovilág.hu alapító és szerkesztője tollából:: 

Egy óvodás napja – hogyan legyen egyszerűbb:
http://www.lurkovilag.hu/index.php?c=1075

Egymásra hangolódást, beszoktatás helyett:
http://www.lurkovilag.hu/index.php?c=31

Játékok, könyvek, diafilmek óvodakezdésre: 
http://www.lurkovilag.hu/index.php?c=1055

                                                                                              Nagy Rita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése