2016. február 12., péntek

„Itt a farsang, áll a bál…” - Nyuszis csoport


A Nyuszis csoportban az idei évben is nagy izgalommal készültünk a farsangra. 


A gyerekek napról napra újabb ötletekkel álltak elő farsangi jelmezeiket illetően. Ismereteik felidézése, bővítése érdekében sok tevékenységet biztosítottunk számukra. A nagyobbak örömmel idézték fel az elmúlt évek farsangjait a kisebbekben is kedvet ébresztve a bálozásra.
Érdeklődve nézték a Power Point-os vetítést a farsangi hagyományokról, busókról, gyönyörű jelmezes felvonulásokról.
Ellátogattunk két alkalommal is a könyvtárba. Edit néni először a nagyobbakat, második alkalommal pedig a kisebbeket ismertette meg a könyvtárhasználattal, a könyvkölcsönzés módjával. Érdeklődésüknek megfelelően válogathattak a könyvek közül. De hallhattak farsangi verseket, történeteket is.
Ezúton is köszönjük szépen neki!






A csoport apraja-nagyja aktívan kivette a részét a farsangi díszítő munkából is. Bohócot, álarcokat színeztünk, festettünk ragasztottunk. Szalagokkal, lufikkal díszítettük csoportunkat.
Verseltünk, meséltünk, énekeltünk, dalos játékokat játszottunk. Ritmushangszerekkel, kereplővel ijesztettük el a telet.








Természetesen a farsangi fánksütés sem maradhatott el. Mértünk, kevertünk, gyúrtunk, pihentettünk, nyújtottunk, szaggattunk,” bújtattuk” a tészta darabokat, hogy minél szebbre sikerüljenek a csörögefánkok. Fánkjaink nemcsak szépek, nagyon finomak is lettek, így az utolsó szemig elfogytak.




 

A farsangi bál előtti napon az Eleven Társulat Farsangi koncertje alapozta meg a hangulatot.



Végül elérkezett a várva várt mulatság. A gyerekek örömmel vették magukra jelmezeiket. Sokat táncoltunk, versenyjátékokat játszottunk, süteményeket, gyümölcsöt ettünk.
A bál végén természetesen jól esett egy kis pihenés mindenkinek.





Cseréné Marczal Zsuzsanna és Czompó Anita óvónénik




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése