2015. június 22., hétfő

Munzeesodunk :)

A Ped@Go verseny egy másik feladata, egy geolokációs játék - a MUNZEE - megismerése, használata és használatának pedagógiai vonatkozásainak felismerése, felkutatása volt.

Munzeevadászaton :)


A Munzee nagyon jó dolog, ha akarjuk, csak egy pontszerző játék, ami azért némi mozgással jár együtt, ha akarjuk sokkal több is lehet. Lényege, hogy QR kódokat, azaz Munzeet kell megtalálnunk GPS alapján a telefonunkkal. Hogy hol vannak ezek a Munzeek? Regisztrálj a http://www.munzee.com/ ra, hozd létre saját fiókodat és már indulhat is a játék:)
A térképre kattintva már látod is hol, merre vannak Munzeek, és már indulhatsz is bescannalni őket. Persze mindegyikért pont jár. 


Ez egy az egész világon kedvelt játék, a legnépszerűbb Amerikában és Angliában, de Magyarországon is vannak már teljesen elmunzeesodott települések. Környékünkön Székesfehérváron érdemes igazán vadászni, vagy a Velencei tó partján, Dunaújvárosban nem túl sok van, de azért ott is keresgélhetsz. ...és már Perkátán is van néhány!


Perkáta első munzeeja :)

Te magad is rakhatsz le munzeekat. Ha többet akarsz puszta pontgyűjtésnél, helyezd a munzeekat, olyan helyekre, ahol érdemes felfigyelni valamire. Lehet az egy fontos hely, egy szép vagy neveteses épület, természeti kincs. Ha szeretnél, kapcsolj hozzá információt, vagy kérdést. 
Mozgás, játék, kikapcsolódás, kalandvágy versenyszellem... és tanulás! Mindez egyben a Munzee.

Forrás : Wikipédia

Ha szeretnél pontosabb, részletesebb infókat, keresd fel a következő weboldalt : 


Jó munzeezást :)


             Nagy Rita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése