2015. június 18., csütörtök

Ped@Go 2. forduló eredmények


Tegnap, miközben éppen szorgosan oldottuk a Ped@Go országos eBiztonsággal kapcsolatos versenyének 3. fordulós feladatait, megérkeztek a 2. rész eredményei. A részletes adatok az alábbi linken elérhetőek. Csapatunk  KISEGEREK néven található:


Az adatok alapján büszkén jelentjük, hogy a héten maximális pontszámot értünk el, így jelenleg a 3
azaz a 
3
helyen állunk !!!!


A múlt héten lényegében 3 feladatot kellett megoldanunk. Az első feladat intézményünk internet-biztonságának megvizsgálása volt, egy Európa-szerte ismert és elterjedt,  eBiztonság Minősítés program, az esafetylabel.eu honlap segítségével . 


A 2. feladat egy geolokációs játék, a Munzee megismerése volt. Regisztrálnunk kellett a játékra, meg kellett ismernünk szabályait, és a benne rejlő pedagógiai lehetőségeket.

Forrás: Wikipédia

A harmadik téma volt a legnehezebb. Videót kellett készítenünk egy, az intézményünkben nevelt gyermekek korosztálya számára releváns, internetbiztonsággal kapcsolatos témában, szigorú időkorlát és egyéb szabályok mellett. 

...és itt a végeredmény:


A videóval szeretnénk felhívni a felnőttek figyelmét, hogy az óvodás korú kisgyermek internethasználata veszélyes is lehet. A gyerekek véletlenül olyan tartalmakra is kattinthatnak, ami nem csak a virtuális, de a valós világban is nyomon követheti, nyomaszthatja, őket, majd ha ezek a félelmek felszín alatt maradnak, a kisgyerek a szülő számára megmagyarázhatatlan viselkedésformákat produkálhat. 
Az óvodáskorú gyermekek internethasználata során elengedhetetlen a szülői kontroll! Ez személyes együttléttel, vagy valamilyen technikai megoldással (külön fiók, speciális korlátozások, letiltások, jelszavas hozzáférések...) is megoldható. 

Itt ajánljuk két hete feltöltött bejegyzésünket, melyben hasznos linkeket gyűjtöttünk össze a témában : 

Reméljük a héten is sikerül jó feladatmegoldásokat beküldenünk !

A csapat nevében Nagy Rita


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése