2015. április 7., kedd

Április 7. Az egészség világnapja

Reméljük mindenki kipihente magát az ünnepek alatt, lassan visszarázódunk a hétköznapokba. Az óvodában végéhez közeledik a takarítás, pakolás, rakodás, holnap újult erővel, felfrissített környezettel várjuk a gyerekeket. Reméljük véget ér ez a bacilusos - betegséges időszak, az igazi tavasz, a friss levegő, a nap ereje megteszi hatását, mindenki vidám és egészséges lesz. 

Ma
ÁPRILIS 7. - AZ EGÉSZSÉG VILÁGNAPJA
van


Doktorbácsink éppen a receptet írja ...


1948. április 7-én az ENSZ szakosított intézményeként kezdte meg működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Erre az eseményre emlékezünk az EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGNAP-on. A világszervezet célja a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása, feladata hogy világszinten irányt mutasson az egészségügy területén, együttműködjön a kormányokkal az egészségügy fejlesztése kapcsán, elősegítse a kutatásokat, a járványok megelőzését, új technológiákat fejlesszen ki. Központjuk Genfben található, évente kétszer üléseznek. A közgyűlés 193 tagállamból áll.

Az Egészség Világnapja alkalmából egészség-hetet szervezünk az óvodában. A részletes programot holnapi bejegyzésemben olvashatjátok.

                   Nagy Rita



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése