2015. április 3., péntek

Bóbita...még egyszer ...


Az alábbi segédanyagot most rendeltük. A fotón látható módszertani könyvek, a DVD, a hanganyag és a tulipánok nagy segítséget jelentenek majd a táncos mozgásformák elsajátításához.


 Már ki is próbáltuk. Nagyon jó!




                              Mosonyi Györgyné

Néhány szó az Így tedd rá programról:

A programot Kovács Henrik és Balatoni Katalin neve fémjelzi, ők a "kitalálói", elindítói a  népi játék, néptáncmódszertani programnak. Az alábbi videót a Családbarát magazin 2014. április 30.-ai adásában vetítették.



Leginkább a pedagógusoknak ajánlom elolvasásra a következő linken a családháló.hu internetes felületén olvasható cikket. Egy újfajta szemléletmód, gondolkodás alapján készült ez a program. A fellépésre készülés elsődlegessége helyett a napi örömteli játékot, a néptánc "önszórakoztató" funkcióját hangsúlyozza.
Csak néhány gondolatot másoltam ki a cikkből...kedvcsináló, gondolatindítónak:
"A gyerekeket próbáljuk úgy nevelni, hogy a játékon keresztül juttassuk őket a tánc élményéhez....Sajnos a teljesítménycentrikusság itt is megjelenik: nem az a lényeg, hogy élvezze a gyerek, hanem hogy fellépjen mindenféle rendezvényen.... 
Sajnos sokan kritizálják az olyan óvodákat, ahol “csak” játszanak, pedig ennél jobb nem történhet velük!..."



Ez a videó a program egyik hivatalos promója:


Akit érdekel  az "Így tedd rá", sok videót talál feltöltve a You Tube-ra, illetve a program saját nagyon informatív honlapján az alábbi linkre kattintva: http://igyteddra.hu/


  

Nagy Rita



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése