2015. április 24., péntek

Tehetség hónapja zárórendezvény - Tehetség-gála



Eseményekben gazdag tehetséghónapot zártunk a mai napon. Az elmúlt 1 hónapban blogunkon folyamatosan nyomon követhették az oviban zajló tehetséggondozással kapcsolatos programokat, eseményeket. Ma pedig megtartottuk intézményünkben a Tehetség Hónapja záró Gáláját. A szülők otthon tanítottak gyermekeikkel verset, mesét, amit a gyerekek bemutattak saját csoportjukban. A legjobban szereplők azután az ünnepen is bemutathatták versmondó tudásukat. A Tehetség Gáláján a következő gyermekek szerepeltek óvodánkból: Czeglédi Kolos, Balázs Boglárka, Hidegkuti Máté, Urbán Levente, Sipos Karina, Urbán Koppány és Kátai Gergely.  

Gelencsér Lilla szavalt

Erre a napra gyermek, felnőtt ünneplőbe öltözött, és az új óvoda auláját is feldíszítettük a gyermekek által készített munkákkal. Volt óvodásunk, Dublinszki Krisztina is rendelkezésünkre bocsátotta gyönyörű rézkarc, pasztell és egyéb alkotásait, valamint Horváth Katalin óvó néni fotói is felkerültek tablókra. A rendezvény után minden csoport megcsodálta a kiállítást, mely nyitott a szülők, vendégek, érdeklődők számára is. Köszönjük a Szülői Szervezet részvételét a Gálán. 

László Lilla furulyázott


A vendégszereplők olyan általános iskolás tanulók voltak, akik egykor a Szivárvány Óvodába jártak, s egyben a Költészet Napja alkalmából rendezett vers és mesemondó verseny győztesei lettek: Pintér Róbert, Gelencsér Lilla, Varga Noémi, László Lilla, Kovács Esztella.

Varga Noémi szavalt

Tapssal köszöntötték a gyermekek Horváth Dóri nénit is, aki szintén óvodásunk volt és aki perkátai népviseletben, népdalokat énekelt valamennyiünk örömére.

Horváth Dóra népdalokat énekelt

Kovács Esztella furulyázott

A szereplőket megvendégeltük, oklevelet és jutalmat kaptak. 
Köszönjük valamennyi fellépőnek, hogy ezt a szép napsütötte péntek délelőttünket még szebbé tették. 

Pintér Róbert mesét mondott

Büszkék vagyunk azokra a gyerekre is, akik ma nem szerepeltek a Gálánkon, de a mi intézményünk óvodásai voltak, és tehetségüket más területen kamatoztatják.  Az óvoda dolgozóival beszélgettünk róluk, gondoltunk rájuk. 
Ez volt az első Tehetség Gálánk, mely bizonyítéka az évek óta tudatosan folytatott tehetséggondozó munkánknak. Bízunk benne, hogy ezzel hagyományt teremtettünk. 


                                        Kovács Tiborné
                                          óvodavezető


Ovisaink akikre büszkék vagyunk:

Hidegkuti Máté verset mondott

Urbán Levente verset mondott

Sipos Karina verset mondott

Kátai Gergő verset mondott

...és a legkisebbek, akiknek a kézfogás még egy kis plusz bátorságot adott:

Balázs Boglárka verset mondott

Czeglédi Kolos verset mondott

Urbán Koppány verset mondott












A képre kattintva azok nagy méretben is megtekinthetők!

                                    Fotók: Nagy Rita





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése