2015. április 22., szerda

Fejlesztő- és társasjátékok 3.

MÉG EGY NAGYON JÓ STRATÉGIAI JÁTÉK:


A KAMISADÓ

  ( fotó: http://www.spiele-offensive.de/Spiel/Kamisado-1008008.html)

A játék menete nagyon egyszerű, a szabályok pár perc alatt elsajátíthatók. Nagycsoportosaink egykettőre megtanulták az egypontos játékot. Ha van kedvük, elkészíthetik saját kezűleg is. Karton lapra kell felragasztani a színes négyzeteket, megadott rendszer szerint. A nyolc-nyolc tornyot a sakkjáték parasztjai képviselik, színes papír gyűrűvel a nyakukon, és már indulhat is a játék.




Egyszer játék közben megemlítettem, hogy a Kamisadónak van többpontos változata is, amikor a győztes tornyok „sárkányfogat ” kapnak, úgynevezett „szumó tornyok” lesznek. Ez rögtön beindította a fiúk fantáziáját, kérték, hogy játsszunk többpontos játékot. Jeleztem, hogy a játékot én készítettem, nekünk nincs sárkányfogunk. Rögtön kitalálták, hogy plusz fehér gallért kapjon a szumó torony, majd saját ötletként elkezdték papíron vezetni a játszmák állását is.



Csoportunkban voltak olyan lelkes anyukák, és egy nagymama is, akik elkészítette otthon a Kamisado játékot, majd együtt játszottak a gyerekekkel. A fotók a Cica csoportban készültek, a gyerekek most első osztályosok. 


A játékszabály letölthető a Kecskeméti Társasjáték Klub oldalán, az alábbi linken: http://www.ketaklub.hu/

Az alábbi linken filmes ismertető, hogyan kell játszani:


A játékot ki lehet próbálni az alábbi oldalon:

Mosonyi Györgyné











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése