2015. november 8., vasárnap

Erasmus+ - Csíkszentdomokos




Az Európai
Unió Erasmus+ programjának társfinanszírozásával 




Mint ahogy arról már beszámoltunk, ismét Erdélyben jártunk a Tempus Közalapítvány által kiírt pályázat keretében. A csíkszentdomokoson töltött egy hét alatt a szakmai tapasztalatszerzés mellett volt lehetőségünk megismerkedni a környék természeti szépségeivel, hagyományaival, az ott élő pedagógusokkal, gyerekekkel. Romániában az őszi szünet egy héttel később kezdődött mint nálunk, így a pedagógusokkal zajló megbeszéléseken kívül részt vehettünk csoportfoglalkozásokon, benézhettünk a csoportok, osztályok mindennapi életébe.  Sok hasznos ötlettel, ismerettel, kapcsolattal, módszertani megújulással tértünk haza. Köszönjük a lehetőséget a Tempus Közalapítványnak, a minket befogadó pedagógusoknak, intézményeknek, és az itthon maradottaknak, mindenkinek aki támogatott minket abban, hogy ez a szakmai tapasztalatcsere - job-shadowing megvalósulhatott. 


A Márton Áron Általános Iskola Csíkszentdomokoson 747 diákkal, ebből 183 óvodással működik, a falu különböző területein elhelyezkedő több épületben. Információk az iskola történetéről, névadójáról, működéséről a következő linken, az iskola honlapján olvasható:       http://martonaroniskola.net/iskola

Minden óvodát végigjártunk, néhány kép a látogatásokról:
















Néhány fotó az egyik foglalkozásról:












...és egy másikról:





Az iskola csengője, a felügyelő fiúval. 

A délelőttjeink szakmai programjai után délután az erdélyi hagyományokkal, természeti szépségekkel ismerkedtünk. Ezekről  egy másik bejegyzésben adunk számot.

Nagy Rita










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése