2015. november 16., hétfő

Erdély szépségei - az Erasmus+ pályázat keretében


Az Európai
Unió Erasmus+ programjának társfinanszírozásával 


Az Erasmus + pályázat megvalósítása során a szakmai programok mellett fontos feladat volt  Erdély természeti szépségeinek megismerése, történelmének felidézése, emlékhelyeinek meglátogatása. 
Szükségesnek találtuk meglévő ismereteinket gazdagítani a magyar népi hagyományok terén, olyan helyszíneken, ahol még autentikusan élnek a szokások, népi mesterségek, tradíciók. Célunk volt továbbá az is, hogy a néptánc, népdal oktatása terén további tapasztalatokat szerezhessünk,bővíthessük felhasználható népzenei, néptánc- gyermekjáték-tanító gyűjteményünket.


A Corvinus kastély Vajdahunyadon


A gyulafehérvári vár, amely ajtajára Koppány felnégyelt testét függesztették, és az István király által alapított Szent Mihály Bazilika, melyben többek között Bethlen Gábor, Hunyadi János, Bocskai István, Izabella királyné, János Zsigmond fejedelem, Márton Áron sírja van.


Berethalom : Erdély egyik legszebb erődtemploma, mely 1282-ben már létezett. 


Medgyes egyik hangulatos régi épülete


Segesvár


Gyilkos-tó


Békás-szoros


Mádéfalva - a Siculicidium emlékhelye


Tusnádfürdő


Szent Anna - tó


Egy kis ősz...


Talán a legszebb évszak...


Borszék - Tündér-fürdő


Borszék - Bugyorgó lábferedő


Csíkszereda - Mikó vár


Egyik oldalon még a Csíki medence...


...másik oldalon már már a Gyimesek...



 Gyimesben


Gyimesben...


Gyimesbükk - mely a Gyimesi-szoros alsó kijáratánál fekszik. A Tatros folyó és a vasútvonal itt hagyja el Erdélyt és lép át Moldvába, Erdély egyik legkeletibb települése - a hajdani Magyar Királyi Államvasutak egyik legkeletibb, 30. számú vasúti őrházának felújított épülete.


Az "ezeréves határ"


Torockó 

Olyan szerencsénk volt, hogy még egy macicsaláddal is találkoztunk. A rövid videón látszik, ahogy a mackómama három bocsával éppen  elmegy előttünk.


Ezekkel a fotókkal csak egy kis ízelítőt adtunk, merre is jártunk. Erdély mindig gyönyörű, de talán ebben az őszi időszakban a legszebb. Szerencsések voltunk, hogy napsütéses, kellemes kiránduló időt fogtunk ki. 

Nagy Rita














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése