2015. november 10., kedd

Mese-délelőttök az oviban, az óvó nénik előadásában


A mese kiemelkedő hatással van a gyerekek személyiségfejlődésére. A meséken felnőtt gyerekek fantáziavilága gazdagabb, változatosabb, kreatívabb, mint azoké a gyerekeké, akik meseélményből kevesebbet kaptak, vagy egyáltalán nem részesültek. A gazdag szókincs, jó kifejezőkészség a kisgyerek gondolkodására is hatással van.  A nevelésben kiemelkedő szerepe van a mindennapos mesélésnek. Ha a mesét bábozzuk, a meseélmény felerősödik, hiszen a szó mellett ott a mozgás, a kép, a gesztus, a mozdulatok. 




Óvodánk Csiribiri báb- és színjátszó csoportja ebben a hónapban is mesével, bábdarabokkal kedveskedett a gyerekeknek. Csütörtök délelőtt az új, pénteken a régi ovisoknak szólt az előadás. Előadásra került Szutyejev: „Az alma”, Bartócz Ilona: „Három kicsi fergeteges kecskebak”, Móricz Zsigmond: „Iciri-piciri” meséje, valamint „A róka, medve és a bödön mézes töklekvár” c. magyar népmese feldolgozása. A mesék más-más technikával lettek előadva: fakanálbábokkal, tökből készült termésbábokkal, illetve kesztyűbábokkal. 



„A mese az egész napos óvodai zajban a csend szigete. Pihentet, szórakoztat, táplálja a képzeletet, segít az élmények feldolgozásában, és teljes világképet, világmagyarázatot ad.” 




Mosonyi Györgyné







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése