2015. október 21., szerda

Tehetségműhelyek indulása - 2015 ősz


Az Oktatási törvény kiemelten foglalkozik az óvodás korú gyerekek tehetségfejlesztésével, melyet a programunk is fontos szempontként kezel. Óvodánk 2011. 01. 16-a óta regisztrált Tehetségpontként, 2011. 08. 31-e óta Kiválóan Akkreditált Tehetségpontként, 2014.10.11. óta pedig Akkreditált Kiváló Tehetségpontként működik. A program célja az óvodáskorú gyermekekben rejlő tehetségek észrevétele, azonosítása, gondozása, sokféle lehetőség és feladat segítségével. A fejlesztés az egész személyiségre irányul annak érdekében, hogy a gyermek megbirkózhasson a feladatok sokszínűségével. Kérdezéskultúrát, logikus gondolkodást, problémamegoldást, memóriát és kifejezőkészséget is fejlesztünk. A gyenge oldal erősítése is feladatunk. 


Óvodánkban három tehetséggondozó műhelyben végezzük a gyermeki tehetség kibontakoztatását, gazdagítását. A Manóvár műhelyben komplex módon folyik a tehetséggondozás, a Bóbita csoportban a népi gyermekjátékok, táncok segítségével fejlesztjük a gyerekeket, a Kisegerek számítástechnikai műhelyben pedig az IKT eszközök használata, illetve az eszközök által nyújtott lehetőségek megismerése és kihasználása a cél.


A munka a műhelyekben az idén, október elsejével indult el. Néhány fotó a foglalkozásokról.


Ezen kívül ebben a tanévben benyújtottunk már két pályázatot is. Ebből az egyik szintén tehetséggondozással kapcsolatos. Az elbírálás, illetve az eredményhirdetés mindkét esetben december közepére várható. 





Nagy Rita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése