2015. március 22., vasárnap

A víz hete az óvodában




Igen tartalmas és izgalmas hét áll a Pillangó csoportosok mögött. A víz világnapjának alkalmából a víz témát projekt módszerrel dolgoztuk fel. Ebben segítségünkre volt a projektor, a Pistola patak, valamint a szülőkkel közösen gyűjtött képek, fotók. Nagyító alatt megvizsgálhattuk, hogy a látszólag tiszta patak víz nem is olyan tiszta. A tablókészítés során kiderült, hogy a víz, mint fogalom mennyire sok mindent magába foglal: élőlények, környezetvédelem, évszakok, stb.).

 

A második nap után a gyerekek feje már teljesen a víz körül forgott, mindenbe bele tudták magyarázni, hogy hogyan kapcsolódik a vízhez. Eszükbe jutottak régebbi emlékek mind a családdal, mind pedig a csoporttársakkal (tavalyi Campona kirándulás). 


Gondolataikat papírral is vetették. Megrajzolhatták a saját „Vízi világukat”.


A versenynap, mint záró nap a projekt célja volt, hiszen itt mind elméletben, mint gyakorlatban megmutathatták, hogy mennyi mindent tudnak a vízről. Természetesen a „pacsálás” (gombok csipesszel való kiszedése a vízból) és a vízzel való versenyjáték okozta a legnagyobb örömet. Most még az sem számított, hogy vizes lett a póló, hiszen a tiszta víz megszárad és nem hagy foltot! 


                                                 Győrikné Kargl Mária

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése