2015. március 17., kedd

Forrás:nyugdijas.network.hu


Még tart az oviban a kampány a cukorbetegség megismerése érdekében, ezért ma ismét osztunk meg néhány információs videót, könyvet, és honlapot.

Egy videó a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért honlapjáról:

“A kockacukor el van vetve” – tájékoztató film a gyermekkori diabéteszről : http://diaboloalapitvany.hu/?p=456

-O-O-O-O-

Egy másik videó ami a Gyógyhír Magazinban volt látható, a linkre kattintva elérhető.
http://mno.hu/videok/121038?post_id=100000788224404_833384216697845#_=_

-O-O-O-O-

Egy könyv amiben a szerző segítséget ad azoknak a családoknak ahol ételallergiás gyermeket nevelnek, illetve valamilyen szempontból diétára szoruló családtag van.

Gyenes Gáborné : Ételallergiás a  gyermekem!  Mit egyen ? - Marika néni receptjei
         2007  Szerkesztette :  Kundakker Ferencné

Marika néni : Gyenes Gáborné szakácsnő ,aki 1981-ben  Dunaújvárosban az országban másodikként vállalta fel a diétára szoruló óvodások ételeinek az elkészítését, és gluténmentes kenyér sütését hetente  kétszer.

-O-O-O-O-
A "Szárnyak és paták" egy mesekönyv az Egy Csepp Figyelem Alapítványtól a cukorbeteg gyermekekért

Forrás: www.libri.hu

Az alábbi ismertetőt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány honlapjáról másoltam be.
"A történet szerzője Finy Petra, az illusztrációkat Herbszt László grafikus készítette, a könyv kiadója pedig a Kolibri Kiadó. A Szárnyak és paták nem a cukorbetegségről szól, de a történet egyik mellékszereplője, Glu cukorbeteg, akit semmi nem állíthat meg abban, hogy megvalósítsa álmait. A fantasztikus feltaláló kisfiú korántsem visszafogott, amikor csibészségről, versenyszellemről, amolyan "kissrácos" dolgokról van szó, miközben a rendszeres vércukormérés és inzulinbeadás is természetes részei mindennapjainak.
Glu történetén keresztül érthetőbbé és jobban átélhetőbbé válik, mit jelent gyermekkorban a diabétesz. A könyvvel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden gyerekes családhoz szólni szeretne, mivel a cukorbetegség sajnos egyre több kisgyermeket érint. A könyv célja segíteni a tévhitek eloszlatását, a diszkrimináció csökkentését és az elfogadást a másság iránt.
Az 5 év feletti gyermekeknek szóló könyv a létrehozók szándéka szerint eljut majd nagyon sok óvodába és iskolába is. Forgassa Ön is olyan szeretettel, ahogyan mi szeretjük ezt a könyvet!"

-O-O-O-O-

Hétpettyes Angyalok című könyv, amely 33 cukorbeteg gyermek történetét, 33 szemszögből mutatja be.


A könyv bemutatását a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért honlapjáról másoltam be: "A megható történeteken keresztül megjelennek a gyermekkori diabétesz tünetegyüttesei, így a kötet  tanulságos és hasznos olvasmányként szolgálhat a leendő és gyakorló szülők, nagyszülők, pedagógusok számára egyaránt.
A Hétpettyes Angyalok történetkötet az országos hatáskörű Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért gondozásában és támogatásával jelent meg abban a reményben, hogy a példák segítségével csökken a cukorbeteg gyermekek hátrányos megkülönböztetése, s ráirányul a figyelem a gyermekkori diabéteszre."

Végül néhány honlap címe ahol még nagyon sok fontos információt találni a témához kapcsolódóan.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése