2015. március 27., péntek

Szivárvány Óvoda - A tehetség hónapja

Tegnap hivatalosan is megnyitottuk a Tehetség Hónapját az óvodában. Egy zenés-verses összeállítással nyújtottunk színvonalas zenei-irodalmi élményt óvodásainknak. Az előadás előtt Kovács Tiborné az óvoda vezetője néhány szóban beszélt a kollégáknak és a gyerekeknek a tehetségről, a tehetséggondozás kiemelt szerepéről, gratulált eddigi jól végzett és országosan elismert munkánkhoz, és további jó munkát kívánt nem csak erre a hónapra, de az elkövetkező évekre is. 




A Tehetség Hónapja alatt több programot is indítunk, illetve szervezünk óvodánkban.


- Első rendezvényünk a mai megnyitón Áprily Géza előadása volt, illetve egy kolléganőnk a tegnapi nap folyamán Baracson vett részt egy a néptánc-népzenei továbbképzésen a tehetséggondozáshoz kapcsolódóan.
- Az elmúlt hetekben 2 alkalommal is vártuk a szülőket a Kisegerek Tehetségműhely bemutató foglalkozására. Most, március 30-án a kollégákat várjuk, hogy betekintést nyerjenek a műhelymunkába. A bemutató foglalkozás után egy megbeszélés keretében a két vezető  beszámol az eddig végzett  munkáról, válaszol a kollégák kérdéseire, és ismerteti a fejlesztés jövőbeni lehetőségeit.
- Rajzkiállítás az óvoda tehetségcsírái, ügyes gyermekei munkáiból, mely a szülők, érdeklődők számára is megtekinthető lesz.
- Április 10. Részvétel a Művelődési Házban a Költészet Napja szervezett általános iskolások versmondó versenyén (óvodások és felnőttek)
- Április 11. - Megemlékezés a Költészet Napjáról.
- Április 15-én bemutatkozik a Manóvár Tehetségműhely, egy foglalkozás keretén belül mutatja be a szülőknek a komplex módon végzett tehetséggazdagító munkát.
- Április 16-án "Interaktív színház" érkezik óvodánkba.
- Április 22. A Föld Napja alkalmából a Manóvár Tehetségműhely tagjai egy dunaújvárosi kiránduláson fognak részt venni., így lehetőségük nyílik az ismeretek saját környezetében történő megtapasztalására.
- Április 24. A Tehetség Hónapja lezárása  - gála az óvodában.


Minden programról beszámolunk blogunkon.
Szép tavaszi napokat, nyugodt boldog húsvéti készülődést, ráhangolódást kívánunk! 

                                                                                         Nagy Rita











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése